Мъри Стоилов: Трябва да се построят стадиони на живот и смърт!

Трябва да се помогне на водещите клубов - на нас и на ЦСКА, заяви треньорът на Левски

Спорт
15:45 - 30 Ноември 2021
1861
Мъри Стоилов: Трябва да се построят стадиони на живот и смърт!

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди срещата с Царско село от 18-ия кръг на efbet Лига.

"Ще запазя толерантност към всички клубове. За нас обаче не е приятно, когато се играят мачове без публика. Винаги предпочитам да има публика. Към този момент само Георги Миланов пропуска на 100 процента срещата. В планината има повече сняг отколкото на нашия стадион, но се надявам утре да има добри условия за игра. Като отидем обаче на терена, ще видим ситуацията. 

За нас е важно да подобряваме играта във фаза защита. По-лесно е да се подготви отбор в защита. В атака е по-трудно, защото там има доста индивидуални качества и импровизация", започна Станимир Стоилов.

"Винаги мога да кажа мнение, когато става дума за футбол. Една държава трябва да се обърне с лице към спорт №1 в света. Както се помагаше за строителство на бази за школи, така трябва да се помогне и на клубовете, както сме и ние. Футболът не може да се развива без да има модерни стадиони.

Индивидуалните консултации не ги приемам. Трябва да се помогне на водещите клубове. На нас и на ЦСКА. Държавата трябва да помогне за построяването на модерни стадиони. Не може да минават никакви консултации без присъствието на левскари.

Трябва да се помага на всички. След като се помага на част от клубове, нормално е да се помогне и на двата водещи клуба. Надявам се да има консултации, а не празни приказки. В България трябва да се построят стадиони на живот и смърт", добави още той.

"Познавам добре Царско село. Отбор, който се опитва да играе футбол. Активът от точки на тима не отговаря на показаното на терена. Отборът ще се опита да играе футбол. Дано обаче условията да са добри, като се надявам Левски да спечели мача. 

Максимално открит и коректен съм към медиите. Няма обаче да отговарям на всякакви спекулации. Божидар Краев има договор, не мога да коментирам. Ако иска да играе в Левски, ще помислим по този въпрос. Ще кажа, ако има нещо. Няма обаче да се занимавам с дребни неща. Създава се излишно напрежение. 

Нямаме постоянство в играта. Задачата и желанието е да играем добре и да печелим. Имаме несигурност в играта ни с топка. Не можем да си позволим да не доминираме, защото сме Левски", завърши Стоилов.