Марина Цекова люби колега

Нещо за четене
17:57 - 21 Януари 2021
12809
Марина Цекова люби колега

Новото лице на новините по Би Ти Ви Марина Цекова освен с красота, блести и със зрялост в личен план. Красавицата е сериозно обвързана, а половинката ѝ не е крупен бизнесмен, а колега журналист. Макар все още да не са минали под венчило, двамата с водещия на сутрешния блок по „България он ер“ Златимир Йочев живеят на семейни начала.

Марина и любимият ѝ вече са родители на дъщеричка Тамара, която се роди навръх Бъдни вечер през 2018 г. Цекова не крие, че все още ѝ е трудно на работа, защото мислите ѝ все тичали към малкото момиченце. Въпреки това тя не удължила майчинството си, за да не излезе съвсем извън ритъм. Тъкмо завърнала се в Нова телевизия, водещата получи оферта от конкуренцията и с охота я прие.

През декември тя премина в екипа на Би Ти Ви и стана титулярка на новинарската емисия от 17 ч. Първият ѝ ефир трябваше да е още в навечерието на празниците, но определената дата съвпадна с деня, в който Би Ти Ви се раздели с шефа на новините, актуалните предавания и спорта Венелин Петков и на негово място бе назначен Антон Хекимян.

Затова дебютът на Цекова бе отменен за 4 януари. „Идвам с огромното желание да продължавам да се развивам като професионалист във всички направления на телевизионната и онлайн журналистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на Би Ти Ви, който вече 20 години задава стандартите за правене на новини“, казва новата водеща.

Журналистиката не била детската ѝ мечта, но след спечелването на литературен конкурс в ученическите години, разбрала, че има талант в писането. Учила е в Германия и е била на стаж в „Дойче веле“. Във вените ѝ не тече само българска кръв. Даже трябвало да се роди в Киев, но заради аварията в Чернобил родителите ѝ, които са инженери, се преместили по спешност в България. Майка ѝ е наполовина украинка и унгарка, баща ѝ – наполовина българин и чех.

Преди да започне в Нова тв, Марина е живяла 6 години в Берлин, като трудно взела решение да се откаже от възможностите там. В Нова тв попаднала на шега, защото нейна приятелка ѝ пуснала биографията тайно. Така започнала първо като стажант, а след 3 месеца ѝ предложили постоянен договор.

Макар да бе плъзнал слух, че тя се мести в Би Ти Ви, за да заеме мястото на друг от вече популярните новинари в медията, водещите на централната емисия остават непроменени. И през 2021 г. ще продължаваме да гледаме утвърдените тандеми Виктория Петрова и Юксел Кадриев и Лиляна Боянова и Иван Георгиев, пише struma.bg.