Маринела реве в съда, върна се в ареста

Крими
12:27 - 26 Септември 2019
11769
Маринела реве в съда, върна се в ареста

Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест, се връща зад решетките. Новината разплака милионерката, която се надяваше да остане на свобода, за да се лекува.

Решението е на Апелативния специализиран съд. Преди дни първата инстанция реши, че тжената на Ветко Арабаджиев трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми. Арабаджиева страдала от хипертония, 2-ра степен, и изхимична болест на сърцето.

На 30 май хотелиерката беше екстрадирана у нас от Испания. Веднага след пристигането й в София бяха повдигнати обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения. В началото на месеца под конвой беше върнат и съпругът ѝ Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари. Двамата бяха задържани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона.

По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

На 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят доброволно да бъдат върнати в България, след като Националният съд в Мадрид обяви, че ги оставя за постоянно в ареста.