Марио Манджукич отива в Юнайтед, Червените дяволи плащат на Юве 15 млн. евро

Трансферът на хърватина на "Олд Трафорд" прекрати преговорите за Пауло Дибала

Спорт
11:41 - 05 Август 2019
2088
Марио Манджукич отива в Юнайтед, Червените дяволи плащат на Юве 15 млн. евро

Нападателят на Ювентус Марио Манджукич се разбра за личните си условия с Манчестър Юнайтед и трансферът е въпрос на дни. Сделката се води паралелно с голямата между двата клуба, която включва размяната на Пауло Дибала и Ромелу Лукаку.

Според „Гадзета дело Спорт“ Манджукич ще подпише двугодишен договор, като има опция за удължаването му с още една. На „Олд Трафорд“ хърватинът ще получава по 6 млн. евро на сезон, като се очаква „червените дяволи“ да платят 15 млн. евро за правата му.

33-годишният таран се присъедини към Ювентус през 2015 година, когато бе закупен за 25 млн. евро от Атлетико Мадрид. Въпреки че не бе титуляр през последния сезон, Маджукич наниза 10 гола и даде 7 асистенции.

Новината за трансфера на Манджукич на "Олд Трафорд" стана опорна точка на потвържединето на някои водещи световни медии, че ръководството на Манчестър Юнайтед е сложило край на преговорите за Пауло Дибала.

Според тях, условията поискани от агента на аржентинския магьосник се оказали прекалено големи и клуба е предпочел да се оттегли от сделката поради опасения, че след време може да се повтори ситуацията с‌‌ Анхел Ди Мария и Алексис Санчес.

Изглежда, че агентът на Дибала е поискал цели 19 млн. евро годишна заплата и 14 млн. за себе си. Офертата на Юнайтед бе за около 11 млн.

Краят на преговорите създава изключително любопитна ситуация и в двата клуба, тъй като от съгласието на Пуало зависеше напускането на Ромелу Лукаку в посока Торино. Освен това множество източници съобщиха, че хора на ръководни постове в Ювентус лично са се опитали да убедят Дибала да напусне.