Мария Бакалова е сред 100-те най-влиятелни жени в Холивуд

Култура
15:27 - 09 Декември 2021
1889
Мария Бакалова е сред 100-те най-влиятелни жени в Холивуд

Първата българска актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова се нареди сред стоте най-влиятелни дами в развлекателната индустрия в САЩ. Това обяви престижното издание The Hollywood Reporter, като покани своите избранички на ексклузивно парти в Холивуд.

„Каква невероятна, силна и вдъхновяваща сутрин имахме! Уау! Благодаря на The Hollywood Reporter за поканата. Имаше сълзи, смях, любов и сила в стая, изпълнена с талант... О, и красота, разбира се“, написа Бакалова в социалните мрежи след присъствието си на официалното сутрешно парти, организирано от списанието.

Сред звездните гости на събитието бе и Дженифър Анистън, която получи специална награда на името на Шери Лансинг. „Влязох в този бизнес предимно защото исках да карам хората да се смеят. Но някъде по пътя мотивацията ми за актьор, изпълнител, продуцент и разказвач на истории се задълбочи, защото аз се развих като личност. И идеята да дам своя принос запали искра в мен.

Осъзнах, че това, което правим, може да помогне емоционално на хората. Мисля, че историите ни помагат да осветим културните проблеми като сексуалното насилие, расовата дискриминация, пристрастието към даден пол на работното място. Историите могат да ни дадат така необходимия смях след тежката работа и се радвам, че мога да бъда своеобразен витамин за хората от време на време“, заяви екранната Рейчъл от „Приятели“ приемайки приза си от Стив Карел.

На тазгодишното парти за 100-те най-влиятелни жени в Холивуд присъстваха още Мишел Пфайфър, Селма Блеър, Дженифър Гарнър, Хали Бери, Кристин Хан, Маги Джиленхол, Маги Кю, Мария Шарапова, Моник Колман, Рейчъл Броснахан, Рут Нега, Теса Томпсън и др.