Мария Габриел: В ЕК уважават Жечо Станков, това ще носи ползи на България

Дълги години безвремие спряха развитието на Бургас, заяви кметът на морския ни град

Свят
17:10 - 11 Май 2024
5957
Мария Габриел: В ЕК уважават Жечо Станков, това ще носи ползи на България

"Единствено г-н Борисов в новия държавен бюджет се поинтересува какви са нуждите на общините, лично събра и внесе проекти, които ще бъдат факт", с този пример откри кампанията на ГЕРБ-СДС в Бургас водачът на листата за народни представители Жечо Станков.

"Благодаря за честта отново да мога да водя този отбор от експерти. Ние не провеждаме политика в рамките на 30 дни в кампания, а 365 дни в годината, 7 дни в седмицата сме между хората, получаваме задачи от тях и набираме ангажименти. Уважаеми кметове, ще продължим да приемаме и Вашите предложения", каза Станков, който покани на сцената целия отбор на коалицията за парламентарния вот, както и бургаския кандидат за евродепутат Борислав Киров. На 9 юни ГЕРБ-СДС не само трябва да победим, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

"Дълги години безвремие спряха развитието на Бургас - изграждането на Северния обход, на анаеробна инсталация, на спортната зала. Не помня колко активисти на Промяната се упражняваха да критикуват новата спортна зала, но в момента там се провежда Световното по спортна акробатика и най-добрият отбор в света каза, че е страхотна. Скечовете и меметата отминават, но няма как това, което е направено по времето на Бойко Борисов, да не бъде видяно и показано. Развитието на всички общини в Бургаска област отдавна трябваше да бъде започнато, новият Обход на ж. к. "Меден рудник", новият факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", развитието на публичната зона на Пристанището", каза Николов.

Натрупаният актив се погубва и българите трябва да се осъзнаят, допълни той и подчерта, че няма по-добра възможност от това на 9 юни да подкрепим единствената възможна политическа сила. Министрите се сменят, правителствата, концепциите, а колегите кметове от други държави, с които сме побратимени, забравиха за Плана за възстановяване и устойчивост, а ние срамота - сега започваме, каза кметът на Бургас и напомни, че днес е светъл празник - на светите братя Кирил и Методий, нашите учители. Какъв по-добър повод за ГЕРБ да си отворим очите и ушите за нуждите на нашите съграждани и да работим, завърши Николов.

След него областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев приветства с добре дошъл в прекрасен Бургас на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на този светъл празник.

"През последните три години се нагледахме на нищоправене и безвремие. Когато управляваше Бойко Борисов, хората имаха спокойствие, сигурност и работа. Затова на 9 юни всички да убедим не само близки, познати, приятели, всички хора. Трябва да се срещнем с максимално повече хора, да стиснем много повече ръце и да видим много повече очи. Символиката на нашия номер е ръка за ръка. На 9 юни да гласуваме с 22, за да може Бойко Борисов за четвърти път да поведе Стабилна България в сигурна Европа", призова Алексиев.

Кандидатът за евродепутат Ева Майдел допълни, че в последните 3 години видяхме, че на много хора им се иска да са политици и се правят на евроатлантици, но това какъв си, се мери не по думите, а по действията.

А водачът на листата за Европалрламента Росен Желязков бе категоричен: "Няма да влезем в тази кампания с два разказа - национален и европейски, а с едни и същи послания. Тези за България са и за Европа - работеща икономика, сигурност, по-добра охрана на нашата граница, енергийна стабилност, по-добро разпределение за нашите земеделци. Ще се нагърбим с отговорното управление на страната."

"Нашите опоненти противопоставят 4 тези, опорни точки, които ще Ви накарат да сънувате - корупцията, службите, регулаторите и съдебната система. Поредността ще зависи от това кой ще излиза на сцената да говори. Ще ви ги представят като приказка, с която се опитаха да изменят истината. Народът е хубаво, че позна този наративен алабализъм. 2022 и 2023 г. по индексите на "Трансперънси интернешънъл" - небивал разцвет на корупцията. Демонизират службите, които бранят националния интерес, а вместо за укрепването им, се говореше за тяхната смяна, което е политическо овладяване на службите за национална сигурност. За съдебната система направихме по техни предложения промяна в Конституцията, но то не е промяна само, а прилагане. Те отново искаха да кадруват", каза Росен Желязков.

Последното нещо е опитът за написване на нов сценарий - нов сезон на един филм, който опитаха да нарекат "Къде е Мария?". Развръзката обаче е ясна - Мария е тук - Мария Габриел, каза още той и покани Габриел на сцената.

Мария Габриел обяви, че винаги е в Бургас с огромно вълнение.

"Още веднъж показваме, че сме екип, който говори на един глас. Аз знам колко много уважават Жечо Станков в ЕК, време е да направим така че всички останали държави да го знаят и то да носи ползи на България. Европейските приоритети са и местни и носят полза и на местно ниво. Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример за развитие на транспорт, инфраструктура, за възможности и грижа за младите и разцвет. За мен Бургас е символ на това колко важна е темата за сигурността и борбата с нелегалната миграция", каза Мария Габриел.