Мария и дъщеря й в новия филм на Куката

През ключалката
15:04 - 04 Април 2019
6101
Мария и дъщеря й в новия филм на Куката

Песента на фолк певицата Мария и дъщеря й Марая "Коледа е" ще прозвучи в дебютния като режисьор филм на Мариан Вълев - Куката. Лентата "Лошо момиче" тръгва по кината от 12 април.

Парчето "Коледа е" бе първо за Марая в дует с именитата си майка. Фолк певицата сподели, че за нея е чест именно най-ценната й песен да влезе във филма, макар и за кратко. В своя режисьорски дебют Мариан Вълев извежда на преден план сложните и конфликтни взаимоотношения между родителите и техните деца.

"За мен беше приоритет да разкажа истински филм. "Лошо момиче" дойде логично в живота ми. Имал съм възможност да наблюдавам лоши момичета. Опитал съм да загатна в час и половина какво ги прави лоши", сподели актьорът и режисьор Мариан Вълев.

В главната роля в "Лошо момиче" влиза актрисата Любомира Башева. "Тя не работи за пръв път с мен, срещнахме се на снимачната площадка на "Под прикритие". Тя беше на 15 години тогава. Ролята е писана за нея. Насилието в живота, както и в нашия филм, поражда насилие. Филмът е мрачен и тежък, но е абсолютно реален", каза още Мариан Вълев.

Турнето за представяне на лентата в страната стартира на 5 април с прожекция във Фестивалния комплекс във Варна. След това филмът ще бъде представен в Търговище, Велико Търново, Пловдив, Благовград, Враца и други градове.