Мария Игнатова става студент във Велико Търново

Любопитно
13:27 - 28 Юни 2020
6657
Мария Игнатова става студент във Велико Търново

Модният дизайнер Мария Игнатова ще е студент във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” от следващата учебна година.

Игнатова решила да усъвършенства уменията си на моделиер и е записала най-новата бакалавърска програма на вуза „Визуални изследвания“. Така прочутата моделиерка от Велико Търново стана част от първия випуск на атрактивната и актуална специалност, която се изучава във Факултета по изобразителни изкуства, пише „Борба”.

С портфолио е кандидатствала, за да спечели мястото си във ВТУ, Мария Игнатова. „При това отлично портфолио, което представя по блестящ начин постиженията на Мария Игнатова в модата. Специалността е творческа, изцяло съобразена с европейски академии и университети, и почива на базата на това, че изкуството все повече е начин на комуникация и самопознание. Специалността ще дава на студентите много добра художествена култура, ще дава знания за професията изкуствовед”, казва проф. Антоанета Анчева, която е автор на новата програма.

„Учи ми се, а и защо не? Изкуството е целият ми живот и ми е интересно да откривам в него нови възможности“, признава и Мария Игнатова и допълва, че тя има специализации по управление на малък бизнес и управление на модата, но изкуството за първи път ще й стане образование. Мария развива марката си „Скарлет“ вече 30 години и облича интересни, прочути и стилни българки в тоалетите си.