Мария Капон: По-добре нови избори, отколкото лошо правителство

Новини
12:57 - 15 Август 2021
3698
Мария Капон: По-добре нови избори, отколкото лошо правителство

"По-добре нови избори, макар и скъпи, отколкото лошо скъпо правителство", заяви Мария Капон, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Така тя отговори на въпроса ще бъде ли сформирано мнозинство в парламента, което да избегне нови предсрочни избори.

"Третият мандат, който има реална възможност да се състои, трябва да се случи по различен и нов начин - абсолютно прозрачно и пред очите на цялото общество. Всякакви разговори по тъмни доби в някакви стаички и някой да вади някакви реплики, извадени от контекста, това няма как да стане. Дори промяната на преговарящите е един от вариантите това да се случи, дипломацията знае как".

"Важната задача е актуализацията на бюджета. Аз още в 9-дневния парламент (45-ото НС - б.р.) поисках актуализация, но ГЕРБ и Ананиев неглижираха това. Не можем сега да се държим по същия безотговорен начин", каза Капон пред БНР.

Според нея "група политици с просташки политически език" се опитват да провалят и възможния мандат за правителство, и възможната актуализация на бюджета.

Мария Капон коментира показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година.

"Този ужас на скритите от ГЕРБ кадри връща дневния ред на правилното му място. ... Борисов и Гешев са тези, които носят най-голямата отговорност, те скриха кадрите. По-страшното е не кой е скрил кадрите, а че това се случи. Ние това го знаехме от първия ден, знаехме го от децата. Моралното решение е на Борисов, аз вярвам, че той има такова. но ние видяхме неговите ботуши, неговите юмруци, неговата власт. Днес ние, трите партии на промяната, имаме отговорност това никога повече да не се случи".