Мария Лалева: Децата се възпитават на музика и обноски в семейството

Единици измежду нас са израсли само под звуците Рахманинов, Чайковски и Моцарт, заяви писателката

Култура
15:16 - 19 Септември 2024
1758
Мария Лалева: Децата се възпитават на музика и обноски в семейството

"Хора, успокойте се! Живеем на Балканите. Дишайте и приемете факта спокойно, доколкото е възможно. В крайна сметка, единици са тези измежду нас, израсли и живеещи денонощно само под звуците на музиката на Рахманинов, Малер, Чайковски, Дворжак, Бетовен и Моцарт. Този музикален “аристократизъм” и елитарно назидание са ми леко странни", сподели писателката Мария Лалева.

И на нея й писна от много поблукации и мнения за молбата на Новак Джокович да му пуснант "Луда по тебе" и отказът от страна на диджея.

Ето какво написа още тя в социалната мрежа:

"Все пак от Обеля през жълтите павета до Дружба не съм мяркала нито един замък, от който да е потекла “синята кръв” на съвременния “елитариат”. Дето някой беше написал преди няколко години във фб: “В Синеморец стана толкова елитарно през лятото, че не можеш да си купиш хляб, ако не носиш Кафка под мишница.”

Джокович и Гришо са двама супер успешни спортисти, наши - от Балканите. Да се веселят както искат. Нали не са дошли у дома да ми викат, че са луди по мен. И у вас не са.

Ма възпитавали в музикален вкус подрастващите. Ми не, децата се възпитават на музика, литература, обноски и отношение към света най-вече в семейството.

Хайде, мир и усмивки, обич и по-малко безсмислен гняв. И да си гледаме собствения свят. Тоя назидателно размахан пръст ми се струва излишен. Честно.”