Мария Луиза чукна 90 с Милен Велчев, Мони Паси и Меглена Кунева

Дядо Николай отслужи молебен за рожденичката в "Александър Невски"

Общество
13:26 - 13 Януари 2023
6089
Мария Луиза чукна 90 с Милен Велчев, Мони Паси и Меглена Кунева

Пловдивският митрополит Николай отслужи благодарствения молебен за 90-ия рожден ден на княгиня Мария Луиза в храм-паметник „Св. Александър Невски“. Специално за повода от Америка пристигна самата юбилярка, която е сестра на Симеон Сакскобургготски. Тя дойде в София заедно с децата и част от внуците си, за да отбележи празника в родината си. Царят пък беше в компанията на княгиня Калина и семейството ѝ.  

Храма препълниха и стотици царисти, останали верни на Симеон Втори през годините. Сред присъстващите на благодарствения молебен бяха Огнян Герджиков, Милен Велчев, Соломон Паси, Борислав Великов, Минчо Спасов, Меглена Кунева, Анелия Мингова, Нонка Матова, Милена Милотинова, Светослав Спасов и много други. Да уважат събитието дойдоха още лидерът на АБВ Румен Петков, депътатът от ГЕРБ Радомир Чолаков и дипломати като Стефан Тафров и Елена Поптодорова.  

Дядо Николай припомни с каква радост и възторг бяха посрещнати у нас княгинята и майка ѝ Йоанна при завръщането им след промените. Той се изказа ласкаво и за Симеон Втори с прочувствени думи: „Много добре знаем какво направи Негово Величество за българската държава и народ, знаем за неговите усилия да сме част от семейството на европейските народи, как помогна да бъде преодолян печатния разкол в БПЦ. Негово Величество винаги е казвал колко сте близка на сърцето му, знаем, че сте му давала добри съвети“, обръщайки се към княгинята. Той я помоли да подари на децата и племенниците си по един български молитвеник, на който да напише "За да говори с Бога" на български и да ги покани да казват всеки ден заедно с нея по една молитва за България.

Снимки: Агнес Методиева