Мария Сапунджиева остави токчетaта си на стената на славата

Нещо за четене
16:26 - 18 Юни 2020
3131
Мария Сапунджиева остави токчетaта си на стената на славата

Мария Сапунджиева остави своите отпечатъци на стената на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев“. Тя е първата актриса, която избра да увековечи стъпалата си, но обути в токчета.

Обичам много да ходя на токчета, висока съм 1.50, от там се роди моята идея, че трябва да бъде на нещо високо, елегантно, женствено. Така, спонтанно ми хрумна тази идея, Ани я прегърна и сега експериментирахме". Това каза пред Канал 3 актрисата. 

"Посланието, което оставих е: Постоянно мизансценирайте в светлинното петно. Може да се използва и като упражнение по правоговор в театъра. Това са театрални фрази", обясни още тя. 

„Развълнувана съм, защото този театър е много скъп за мен. Стъпила съм на тази сцена, когато бях на 24-годишна възраст. В протежение на времето съм направила 4-5 стойностни постановки. Този театър има особена атмосфера. Много различен е от всички останали театри и го обичам по един особен начин. Всеки театър обичам по особен начин.

Аз вече принадлежа на българския театър като цяло, не съм в трупата на нито един театър, а съм на много места. Тук обичам хората, въобще тук всички са като едно семейство и в продължение на годините виждам, че продължават да съхраняват това. Наистина е като един дом", сподели Мария Сапунджиева.