Мария Стефанова и Вяра Табакова сключват "Облог" в Народния театър

Премиерата на новия спектакъл на режисьора Стефан Спасов е на 19 декември

Култура
13:33 - 18 Декември 2019
7421
Мария Стефанова и Вяра Табакова сключват "Облог" в Народния театър

С премиера в навечерието на коледните и новогодишни празници ще отбележи края на 2019 г. Народният театър „Иван Вазов“. На 19 декември на Сцена „Апостол Карамитев“ ще се състои първата среща на екипа на „Облог“ със зрителите.

Това е вторият спектакъл на режисьора, чиито подпис стои и под суперхита „Три високи жени“ – Стефан Спасов, и третият от завръщането на голямата актриса Мария Стефанова на първата ни сцена. Билети за премиерата на 19 декември вече няма, следващите дати са 21 и 29 януари, 12 и 25 февруари 2020 г. 


"Облог" е най-новата пиеса на носителя на “Пулицър” за драматургия Дейвид Линдзи-Абер. Освен Мария Стефанова (награда Аскеер 2018 за водеща женска роля), другата главна женска роля в спектакъла е поверена на Вяра Табакова. В актьорския състав са и Пламен Димов, Ненчо Костов (номинация за Икар 2019 и награда Аскеер 2019 за изгряваща звезда), София Бобчева (награда Икар 2018 за поддържаща женска роля, награда за женска роля Златен Кукерикон 2019) и Стелиан Радев (номинации Аскеер и Икар за изгряваща звезда, номинация Златен Кукерикон 2019 ).


"Облог" е втората пиеса на Дейвид Линдзи-Абер, която се поставя на сцената на Народния театър след „Добри хора“, чиято премиера бе през 2015 г. "Облог" е вълнуваща и трогателна комедия за трудното съжителство и още по-трудното сближаване на две възрастни дами, принудени да делят обща стая. Единствено резултатът от един забавен и интригуващ облог между двете, може да разреши техния спор за стаята. А защо не и да отправи нови предизвикателства към двете привидно враждуващи дами, но и да проправи нови пътеки към насладата и радостта от живота, подправенис вкуса и аромата на хрупкав сладкиш от праскови.

Снимки: Божидар Марков