Мария Захарова написа песен. На английски е! (ВИДЕО)

Говорителката на Путин дава принос към заместването на чуждестранни "стоки" с местни

Шоу
15:42 - 28 Юни 2022
1981
Мария Захарова написа песен. На английски е! (ВИДЕО)

Говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова се изяви в неочаквано амплоа. Тя написа песен на английски, съобщава Лента.ру. Захарова създаде текста към парчето June Song на известната певица Люся Чеботина. 

Дипломатката разказва пред РИА "Новости", че е написала стиховете преди известно време, но не е намирала подходящ изпълнител, който да ги изпее. "Знаех как искам да звучат. И изведнъж тази пролет чух гласа на Люся и разбрах, че може да се получи", казва тя. Захарова и Чеботина не са се познавали преди това. Двете са се срещнали и след прослушване на демозаписа "всичко се е уредило". 

Захарова, която е яростен защитник на политиката на Кремъл, отговори и на въпроси защо песента е написана именно на английски. "Емоциите идват в този вид и с тези думи, в който идват. Така се случи. Моят личен принос към "импортозаместването" (създаването на "руски Макдоналдс" и т. н.).


Преди дни Мария Захарова показа добро познаване на англосаксонската популярна култура в критиката си към българския премиер в оставка Кирил Петков. "Премиерът на България обвини за своето сваляне от поста трима политици и руският посланик. В списъка на виновните липсват Батман и Жената-котка", каза тя, намеквайки за популярните американски комиксови герои.