Мария Захарова - обсебена от Кирил Петков?

Говорителката на Лавров пак захапа премиера, бил в политическа агония

Свят
11:23 - 30 Юли 2022
9542
Мария Захарова - обсебена от Кирил Петков?

Говорителката на външния министър на Русия Сергей Лавров Мария Захарова за пореден път се впусна в обширен коментар за българската вътрешна политика и язвително нападна премиера в оставка Кирил Петков - този път заради интервюто му пред "Таймс", в което обвини Москва за падането на кабинета.

Захарова, която не пропуска повод да коментира Петков, явно обсебена от широката му усмивка, заяви, че спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония.

"С любопитство прочетохме интервюто на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", се казва в коментара. "Спекулациите с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония", заяви Захарова. 

"Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските "партньори", допълват от руското външно министерство.

Подчертава се също, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва "да ни налага своето мнение".