Марияна Николова: Няма да затваряме границата с Турция

Бихме могли да изискваме най-много PCR тест, увери министър Марияна Николова

Свят
17:44 - 15 Ноември 2020
3087
Марияна Николова: Няма да затваряме границата с Турция

Зимният туристически сезон ще разчита до голяма степен на турските туристи, след като ресорният министър Марияна Николова се завърна от посещението си в югоизточната ни съседка.

Тя каза в предаването „Беновска пита“, че в най-лошия случай бихме изисквали отрицателен PCR тест за гостите от Турция, но границите за сега остават широко отворени.

„За момента уговорката е границата с Турция да остане отворена. Най-репресивната мярка, която можем да си позволим в момента, е PCR тест“, каза Николова.

Идната седмица се предвижда нов онлайн форум между български и турски компании, за да се гарантира безопасното пребиваване на туристите в зимните ни курорти.

„В момента разчитам на нашите сънародници за вътрешния туризъм, както направиха през летния сезон. Нашите зимни курорти са готови след заповедта за мерките за безопасност, която издадох. Контролът ще е изключително засилен. Банско се готви да отвори от 4 декември с амбициите да работи до април, според прогнозите за времето“, каза още министърът на туризма.

Марияна Николова е убедена, че правителството се справя добре с управлението на коронакризата и заяви, че се работи много за постигането на баланс между ограниченията за обществото и облекченията за бизнеса.