Марк Зукърбърг иска да купи Калининградска област

Легенди
23:05 - 29 Юли 2019
9420
Марк Зукърбърг иска да купи Калининградска област

Милиардерът Марк Зукърбърг поиска да купи руската Калининградска област!

Собственикът на „Фейсбук” говори пред студенти от Индийския технологичен университет в Делхи. Основателят на мултимилиардната компания сподели, че вярва в триумфа на науката и се надява, че в близко бъдеще всички болести и глад ще бъдат победени на планетарен мащаб. Той призна, че днес колегите му работят по създаването на изкуствен интелект, колонизацията на Марс и създаването на ваксина за безсмъртие.

Освен това Зукърбърг разказа на учените за руската земя, „която съществува сякаш сама по себе си и е заобиколена от европейски страни“ и „подарила на човечеството имена като философа Имануел Кант и разказвача Ернст Теодор Амадеус Хофман, математика Карл Готфрид Нойман и ядрения физик Рудолф Хайнц Позе”.

Кьонигсберг е предишното име на днешния Калининград (до 1255 г.: Тувангсте) в периода до преименуването му през 1946 г. Именно в Кьонигсберг е роден големият германски философ Имануел Кант. В периода от 1773 до 1945 г. Кьонигсберг е административен център на провинция Източна Прусия.

„Казаха ми, че днес Русия изпитва сериозни икономически затруднения, затова реших да пратя туит на приятеля си Дмитрий Медведев (министър-председател на Руската федерация, бел.ред.), когото срещнах в Москва, и да го помоля да обмисли възможността да ми продаде тази територията, в която ще създадем нашата нова държава, предназначена да се превърне в културна и научна крепост на бъдещето на цялата планета“, изненада Зукърбърг.