Маркета Вондроушова грабна титлата "Уимбълдън"

Чехкинята взема първи трофей от турнир от Големия шлем

Спорт
18:45 - 15 Юли 2023
4326
Маркета Вондроушова грабна титлата "Уимбълдън"

Маркета Вондрушова е новата шампионка на Уимбълдън при жените, след като победи Онс Жабюр с 2:0 сета за само 1 час и 22 минути игра. За 24-годишната чехкиня това е първи трофей в турнири от Големия шлем и едва трети изобщо в нейната кариера, предава dsport.bg.

Двубоят бе исторически, тъй като Вондрушова стана първата непоставена тенисистка, която печели титлата на свещената трева в Уимбълдън. Самият финал пък бе изпълнен с пробиви, които достигнаха 10 на брой.

Маркета Вондрушова – Онс Жабюр 2:0 (6:4, 6:4)

ПЪРВИ СЕТ:

Мачът започна по чудесен начин за тунизийката, която спечели подаването си, а след това направи и пробив, за да поведе с 2:0. След това обаче чехкинята върна пробива и успя да изравни. Последва гейм за Жабюр, която след това направи нов пробив, за да направи резултата 4:2. Вондрушова обаче се вдигна и спечели четири поредни гейма, за да спечели първия сет с 6:4 за 41 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:

24-годишната Вондрушова, която започна турнира като непоставена, направи ранен пробив във втория сет, но веднага след това допусна такъв. Жабюр успя да обърне до 2:1 гейма. Последва нова размяна на пробиви, а след тях Вондрушова успя да спечели подаването си за 3:3. Двете тенисистки взеха следващите си сервис геймове, докарвайки мача до 4:4. Тогава отново имаше пробив, като той бе за чехкинята. Този пробив бе затвърден с гейм на 15, с който вторият сет завърши отново в полза на Маркета Вондрушова, като по този начин тя спечели титлата в най-стария турнир по тенис в света.