Марко Одермат изравни Алберто Томба на "Томба" в Банско

Швейцарецът записа 9-а поредна победа в гигантския слалом пред очите италианската легенда

Топ
14:45 - 10 Февруари 2024 (обновена)
3717
Марко Одермат изравни Алберто Томба на "Томба" в Банско

Марко Одермат остана и в Банско непобедим този сезон в гигантския слалом. Швейцарецът не даде никакъв шанс на никого. Така най-отявленият претендеднт в момента и за спечелването на Големия кристален глобус в надпреварата за Световната купа в алпийските ски, безапелационно печели досега всички старове при гигантистите.

На една от най-трудните писти за световния ски елит тъкмо в гигантския слалом - нашата "Томба", във втория манш се разигра перфектната битка. Като всичко до края беше "на косъм". В крайна сметка спечелилият първия манш Одермат закова победата, изпреварвайки подгласниците си от по-рано днес. Така подредбата на подиума остана същата, но с удивително каране и на тримата: първи Марко Одермат (Швейцария), втори Александър Стийн Олсен (Норвегия), трети Мануел Фелер (Австрия).

Освен че за Марко Одермат това бе 6-а победа от 6 старта в гигантския слалом през този сезон, тя бе и 9-а поредна. По този начин той изравни рекорд на италианската легенда Алберто Томба, и то пред очите му, който не пропуска стартовете в Банско. Където част от надпреварата винагие е на пистата, носеща неговото име - "Томба".

Алберто Томба и Марко Одермат в подножието на писта "Томба" в Банско.