Мартен Роберто: Като малък мечтаех да съм тенисист

Мартин Лепоев от Павликени обаче се посвети на музиката, смени името си и стана диджей

През ключалката
22:20 - 19 Септември 2024
12681
Мартен Роберто: Като малък мечтаех да съм тенисист

Диджеят Мартен Роберто, който стана особено актуален покрай отказа си да пусне песента на поп фолк дивата Камелия "Луда по тебе" на тенис звездата Новак Джокович, като малък мечтаел да стане тенисист. И точно, когато проявил таланта си в спорта, размислил и се обърнал към музиката.

„До 12-та година бях спортист, но винаги съм се вълнувал много от музика.

Може би този глад и емоция към това изкуство бяха създадени у мен от баща ми, който е страхотен меломан. Когато бях на 13 години дойде момент, в който трябваше да реша дали да продължа да спортувам или да се отдам на ученето. Това беше първият момент в живота ми, в който майка ми каза да направя самостоятелен избор. И аз реших, че не искам да бъда тенисист, въпреки че за годините си бях обещаващ талант, най-добрият в България. Нещо в мен тогава ми подсказа, че трябва да продължа да уча.

В освободеното от тренировки време започнах да слушам много музика", разказва популярният диджей, чието рождено име е Мартин Лепоев. 

В крайна сметка музиката се оказва негов вътрешен заряд и професия, макар да не е музикант по образование. Роденият в Павликени Мартин завършва френската гимназия в София, където се ражда и новото му име Мартен Роберто, с което е познат днес. Вече като ученик той мечтае да е радиоводещ.

Започва да съставя музикални седмични класации топ 20, прилежно написани в тетрадки, които и до днес пази в дома си.

„Не смятам, че на 14 можеш да имаш категорично мнение какво харесваш, но онова, което харесвах тогава положи основите на това, което съм днес“, откровен е диджеят. След работа в различни клубове, кастинг агенция, в музикални телевизии и предавания и роля във филма на Димитър Коцев-Шошо „Лора от сутрин до вечер“ Мартин става един от най-известните родни диджеи и водещи.

Вече над четири години е част от екипа на програма „Радио София“ на БНР като радиоводещ на предаването Musicology. "Musicology е сбъдната мечта да разказвам на хората музикална история. Да им пускам ексклузивни тракове в ефира. Да говоря за градска култура и изкуство. Да правя връзки между музикантите, но преди всичко да подкрепям българската музикална сцена", казва музикалният журналист.

През 2015 г. заедно с Николай Данев, Мартен Роберто издава първия си албум – „Heartbeat“, в който участват и музиканти като Белослава, Рут Колева, Любо Киров. Диджеят е категоричен, че в България има музиканти, които са на световно ниво, признати от международни лейбъли. 

DJ Мартен Роберто е известен с това, че прави уникални партита, в които съчетава диско, фънк и груув. Изповядва максимата, че подходящата музика може да бъде изключителен афродизиак и много секси. За любителите на телевизионните риалитита диджеят е известен като водещ на "Гласът на България".

Мартин също така не може да остане незабелязан, тъй като е висок над 1.90 метра и има множество татуировки. Първата си татуировка прави на 16 години - череп на бик с индиански пера на рамото.