Мартин Димитров: Обсъждането на вота на недоверие ще бъде изцяло предизборна кампания

Новини
21:10 - 10 Октомври 2023
2097
Мартин Димитров: Обсъждането на вота на недоверие ще бъде изцяло предизборна кампания

Това, което направихме с газа – да не зависим от руските доставки, трябва да го направим и с петрола. Когато зависиш от един доставчик, рискът винаги е голям.

Това заяви депутатът Мартин Димитров в „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA NEWS. По думите му разгарянето на конфликта между Израел и „Хамас” може да доведе до повишение на цените на петрола.

Димитров определи като празни приказки твърденията, че България отново получава руски газ, но чрез посредници, тъй като има сертификати за произход.

Не са малко депутатите, които са кандидати за кметове, това е аргументът да има период, в който да не заседава Народното събрание. От друга страна имаме страшно много работа, заяви Димитров. По думите му обсъждането на вота на недоверие към правителството ще бъде изцяло предизборна кампания, но той няма шанс да бъде успешен.

Димитров определи като проблемна област събираемостта на данъка върху добавената стойност. Той допълни, че няма притеснения за събираемостта е хазната, а основният риск е нов служебен кабинет, който да поиска увеличение на данъците и по-висок бюджетен дефицит.

Според Димитров при разумна политика ще има пари за отбрана, повишение на пенсиите, както и няма да се вдигат основните данъци. За целта не трябва да има необосновани разходи, изтъкна депутатът от ПП-ДБ. Той призова да не се замразяват доходи.