Мартин Минков е новият шеф на "Хоризонт"

Бившият кореспондент на медията в Скопие смени на поста подалия оставка Николай Кръстев

Топ
15:02 - 16 Септември 2019
3496
Мартин Минков е новият шеф на "Хоризонт"

Новият директор на програма "Хоризонт" е Мартин Минков. Той беше избран на поста с решение на УС на БНР, съобщи генералният директор на обществената медия Светослав Костов пред Съвета за електронни медии. Той бе изслушан днес от медийния регулатор по повод спирането на "Хоризонт" в петък от 6 до 11 ч.

В петък временно изпълняващият длъжността шеф на "Хоризонт" Николай Кръстев, подаде оставка и така постът отново остана без ръководител. Той бе на позицията само за няколко часа след като тогавашният директор Ивайло Савов се пенсионира.

Мартин Минков е дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие, а по време на мандата на предишния генерален директор Александър Велев беше програмен директор на радиото.

"В момента с решение на УС на БНР "Хоризонт" е поверено на програмния директор на Мартин Минков. Той ще бъде натоварен с работния процес и нормалното провеждане на изборите. Дали има напрежение – има. Не мога да кажа, че това напрежение е подхранвано от ръководството. В последните няколко дни нямаше човек, който да не се упражнява върху БНР", заяви Костов пред медийния регулатор.

Светослав Костов призна, че БНР продължава да има своите технически проблеми. "Нормално е техническият директор да е по-запознат от мен", коментира той случая със спирането на "Хоризонт" на 13 септември. Костов обясни, че решението е взето няколко дни по-рано.

Генералният директор на БНР каза още, че предложението за командировка на Силвия Великова в Стара Загора всъщност е част от инициативите на Академията на БНР, при която доказани и изявени журналисти споделят опита си със своите колеги от регионалните центрове на радиото.

"Ще направя всичко възможно да няма противопоставяне, напрежение, заставане от едната или другата страна на оградата. Няма смисъл в едно такова противопоставяне. Ще търся всички варианти. Смятам, че Мартин Минков е доказан професионалист", каза още Костов.

Светослав Костов коментира и решението за пенсиониране на предишния директор Савов преди изборите с мотив, че Савов е сподели, че започва да се изморява и допълни, че Николай Кръстев е бил главен редактор на програма "Хоризонт" именно с идеята да му помага.