Мартин Пантелеев дирижира концерт край фонтана за празника на Варна

Музикалното събитие събира жителите и гостите на морската столица на 15 август

Култура
17:13 - 13 Август 2020
1870
Мартин Пантелеев дирижира концерт край фонтана за празника на Варна

Световноизвестният диригент Мартин Пантелеев пристигна от Германия, за да дирижира празничния концерт за Деня на Варна на 15 август край фонтана на централния площад в града.

Концертите край фонтана, които оркестърът на Варненската опера изнася на централния площад „Независимост“, събират варненци и гостите на града два пъти в годината  - на 27 юли, когато се отбелязва Освобождението на Варна от турско робство и на 15 август, Голяма Богородица, Празник на Варна.

В концерта ще участват солистите: Велин Михайлов (баритон), Веселина Василева (сопран), Жана Костова (сопран), Иво Йорданов (баритон), Лилия Илиева (сопран), Момчил Караиванов (тенор), Свилен Николов (баритон), както и оркестърът на Държавна опера - Варна.

В програмата маестро Мартин Пантелеев е подбрал шедьоври от Бизе, Верди, Дворжак, Веселин Стоянов, Любомир Пипков, Пучини, Гуно, Качини, Птичкин, Лехар, Калман и Андрю Лойд Уебър.

Благодарение на Концерта край фонтана Денят на Варна се превръща в двоен празник. За маестро Мартин Пантелеев достатъчно добре говори фактът, че той е диригентът, заставал най-често пред Оркестъра на Държавна опера Варна за поредния Концерт край фонтана. Неговият ярък диригентски жест и умението му да премахва границите между артисти и публика, заедно със специалните му изпълнения на цигулка, го превръща в любимец на меломаните.

Концертът е с вход свободен и е подарък за варненци от Община Варна и ТМПЦ – Варна. Началото е в 20:30.