Мъртви кучета осеяха Бобов дол

Безпризорните четириноги са отровени с антифриз, ядосват се в миньорския град

Крими
17:03 - 16 Април 2019
1777
Мъртви кучета осеяха Бобов дол

Бобов дол осъмна осеян с мъртви кучета, алармират хората от миньорския град. Умъртвените безпризорни четириноги са открити по контейнери в близост до детска градина „Миньор”. Предполага се, че животните са отровени с антифриз. Хората питат докога институциите ще си затварят очите за проблема и трябва ли да се чака някой да посегне и на човек, не дай Боже, на дете, за да бъде предприето нещо.

„На 14 април в град Бобов дол за пореден път бяха отровени с антифриз цяло семейство кученца (майка и нейните 4 дечица)… Те обаче не бяха просто поредната глутница кучета, а бяха семейство кученца, които бяха обичани и обгрижвани от голяма част от хората в града! Кученца, за които се търсеше дом и място, на което на дават обичта си! Хора, те бяха бебета, по дяволите. И това не е първият случай. Всяка година в града по същото време започва чистката.

Независимо дали тези кучета са част от нечий живот и нечие сърце, независимо че има хора, които полагаха неимоверни грижи за тях. Този път обаче е различен от всеки друг път, защото сме решени да направим и невъзможното, за да разберем кой си позволява да решава нечия съдба и съответно да си понесе последствията от деянията си! Затова моля помагайте да ги открием и да спрем този ад, който всяка година сътворяват!”, написа Александрина Иванова във фейсбук групата „Забелязано в Дупница”.