Мъртви птици падат от небето (ВИДЕО)

Хищник или 5G - търсят се виновните

Новини
11:32 - 15 Февруари 2022
6986
Мъртви птици падат от небето (ВИДЕО)

Видеоклип показва как огромно ято птици връхлита мексикански град, след което много от пернатите падат мъртви на земята. Орнитолози предполагат, че причината за инцидента може да е преследване от граблива птица, докато в социалните мрежи като главен виновник се посочва 5G технологията.

Инцидентът е станал в северния мексикански град Куаутемок. На кадрите се вижда как стотици птици падат от небето при мистериозни обстоятелства. Улиците се изпълват с черно-жълти трупове на пернатите.

Според експерти ятото вероятно е "преследвано от хищна птица, която се е спускала надолу, за да хване плячка", отбелязва The ​​Guardian.

„Изглежда, че хищник, подобен на ястреб, е преследвал ятото и те са се разделили, като едни са продължили да летят, а други са се спуснали към земята. Виждате, че отначало те действат като вълна, сякаш падат”, казва доктор Ричард Бротън от Британския център по екология и хидрология.

В социалните мрежи обаче преобладава мнението, че дезориентираните и мъртви птици са резултат от влиянието на 5G технологията. Местни медии съобщават, че за увеличаването на нивата на замърсяване са обвинени ветеринарите. Други предположения свързват внезапната смърт на ятото птици с удар от електрически ток.