Машината на времето е открита

Американски професор открил формулата, по която да бъде направена

Мистика
09:30 - 07 Януари 2020
9170
Машината на времето е открита

Известният астрофизик, професор от университета в Кънектикът Рон Малет твърди, че знае как работи машината на времето. По-точно - ученият извежда формула, въз основа на която може да се създаде такъв фантастичен апарат. Поне така казва Малет.

Според теорията на относителността на Айнщайн времето е относително величина, то зависи пряко от гравитацията и скоростта, с която един обект се движи във Вселената. Т.е., времето може да се забави или ускори. Милър извежда формула, според която времето може да се превърне в цикъл, който позволява да се пътува в миналото и бъдещето. За това биха помогнали лазерни пръстени.

Колегите на професора обаче са много скептични към неговата идея. Според тях това не е нищо повече от теоретична измислица подобно теорията на относителността на самия Айнщайн, която нито може да бъде проверена, нито дори използвана по някакъв начин за пътуване във времето.

Дори самият Рон Малет засега признава ограниченията на постиженията си по този въпрос, но е сигурен, че това е само началото в разбирането на тайната на времето и намирането на начин за свободно движение в безкрайността. Ученият е сигурен в едно - рано или късно човечеството ще пътува в миналото и бъдещето.

Но въпросите остават. Като този защо не виждаме масово появяване в нашето „днес“ на гости от миналото или бъдещето? Някои случаи съществуват, но всички те приличат или на неизправност на матрицата (в която уж живеем), или на измама.