Мъск и Кадиров си размениха любезности заради Путин

Новини
19:45 - 16 Март 2022
3591
Мъск и Кадиров си размениха любезности заради Путин

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров даде съвет на милиардера Илън Мъск да не се съревновава с руския президент Владимир Путин, а залогът да е Украйна. Кадиров извика американския бизнесмен в Чечения, за да се обучи и "напомпа". Това се казва в съобщение, публикувано в Telegram канала на Кадиров.

"Илон Мъск, не бих те посъветвал да се състезаваш с Путин. Твърде различни категории сте. И дори не става дума просто за бойни изкуства или джудо, например. Как си го представяш?! Ти си в червения ъгъл на ринга – бизнесмен и туитър блогър. Путин е в синия ъгъл - световен политик, стратег, гръмотевична буря на Запада и САЩ. Владимир Владимирович ще изглежда неспортсменски, когато победи по-слаб противник", написа Кадиров в "Телеграм".

"Затова трябва да се напомпаш и да се превърнеш от нежна Илона в брутална Илона. Предлагам да преминеш обучение в няколко центъра в Чеченската република: Руски университет за специални сили. Ще се върнеш като съвсем различен човек, Илона, тоест Илон", посочи още чеченският лидер като отговор на отправеното предизвикателство на Мъск.

Мъск се подигра на офертата на Кадиров да дойде в Чечня да потренира, преди да говори за бой с Путин.

„Толкова елитно обучение би ми дало много голямо предимство. Ако го е страх да се бие, ще използвам само лявата си ръка. А тя дори не е силната ми”, написа Мъск в Twitter по адрес на Кадиров.