Мъск купувал "Туитър" за спасяване на човечеството

Милиардерът не искал платформата да се превърне в "безплатна за всички адска среда"

Новини
21:15 - 27 Октомври 2022
1904
Мъск купувал "Туитър" за спасяване на човечеството

Илон Мъск заяви пред рекламодателите на "Туитър" (Twitter), че купува платформата, за да "помогне на човечеството" и не иска тя да се превърне в "безплатна за всички адска среда", в която всичко може да бъде казано без последствия, предаде Асошиейтед прес.

Съобщението до рекламодателите, което той публикува днес в "Туитър", идва ден преди крайния срок, в който основателят на "Тесла" (Tesla) трябва да приключи сделката за 44 милиарда долара за изкупуването на социалната мрежа и да я направи частна, предаде БТА.

"Причината, поради която купувам "Туитър" е, че платформата е важна за бъдещето на цивилизацията, която да има общо цифрово пространство, в което могат да се дискутират широк спектър от убеждения по здравословен начин и без да се прибягва към насилие". Това написа Мъск в необичайно дълъг за него туит.

"В наше време има голяма опасност социалната медия да се раздели на крайно десни и крайно леви, което да генерира повече омраза и да раздели обществото", допълни той.

Критиците се опасяват, че смяната на собствеността ще доведе до по-слабо модериране на съдържанието и ще насърчи омразата, което може да отблъсне рекламодателите, отбелязва ДПА.