Мъск не може да кръсти детето си X Æ A-12 заради закон в Калифорния

Родителите скандализираха обществеността, след като заявиха, че бебето само ще реши какъв е полът му

Новини
16:53 - 07 Май 2020
1663
Мъск не може да кръсти детето си X Æ A-12 заради закон в Калифорния

Броени часове след като се роди шестия син на предприемача Илън Мъск, светът беше потресен от името, което той и приятелката му Граймс избраха за детето – X Æ A-12. 

Социалните мрежи избухнаха с шеги и мемета, като това се превърна в най-обсъжданата тема в света на шоубизнеса тази седмица, пише LadBible.

Но семеен адвокат каза пред сп. People, че законът на Калифорния ще попречи на двойката да узакони името, защото то съдържа символи извън азбуката. „В Калифорния можете да използвате само знаците от английската азбука за името на вашето бебе“, посочи Дейвид Глас.

По думите му, в името не могат да се включват никакви римски или арабски числа, други символи и подобни. И макар да имат право да обжалват решението на властите, според Глас искането за кръщаване с такова име няма да бъде одобрено.

Иначе певицата Граймс, чието истинско име е Клер Буше, по-рано предложи обяснение на точното значение на името.

В социалната мрежа Туитър тя написа:

- X: неизвестната променлива;

- Æ: моят елфически знак за любов и / или изкуствен интелект;

- A-12: предшественик на SR-17 (любимия ни самолет). Без оръжие, без защита, просто висока скорост. Страхотен в битка, но ненасилствен;

+

(A = Archangel, любимата ми песен).

А докато още беше бременна, Граймс скандализира обществеността, след като заяви, че бебето ѝ с Илън Мъск самò ще реши какъв е полът му.

Сега остава да видим дали двойката ще избере друго има за детето си или ще опита да вмести вече избраното в буквите от английската азбука…