Мъск се побърка: Иска Украйна да даде Крим на Русия

Ако полуостровът бъде изложен на риск, войната ще стане тотална, прогнозира създателят на Tesla

Свят
10:32 - 04 Октомври 2022
4477
Мъск се побърка: Иска Украйна да даде Крим на Русия

Създателят на Tesla сподели в Twitter как вижда решението на войната в Украйна. Според Илон Мъск мирният договор трябва да включва следните стъпки:

*Повторение на изборите в анексираните региони под наблюдението на ООН. Русия си тръгва, ако това е волята на народа.

*Крим формално става част от Русия, както е от 1783 г. (до грешката на Хрушчов).

*Водоснабдяването на Крим е осигурено.

*Украйна остава неутрална.

По-думите му, ако Крим бъде изложен на риск, Русия ще премине към пълна мобилизация, а войната ще стане тотална. Според него единственият сигурен резултат от това е, че смъртта ще бъде опустошителна и за двете страни.

"Русия има 3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир", пише Мъск.

Илон Мъск призовава последователите си да гласуват в анкета, дали одобряват предложенията му. Около 60% от тях обаче не са съгласни с подобни отстъпки от страна на Украйна.

"Това най-вероятно ще бъде изходът от войната. Единственият въпрос е колко души ще умрат преди това. Също така си струва да се отбележи, че друг макар и по-малко вероятен изход от този конфликт е ядрена война", допълва Мъск.

Последователите на Мъск в социалната мрежа обаче отбелязаха, че това поведение е близко до предателство. Те го сравниха с хората, призоваващи да не се праща оръжие на Великобритания по време на Втората световна война. Други съпоставиха думите на Мъск с даването на Чехословакия на Хитлер през 1938 г. Тогава западният политически елит счита, че териториалните отстъпки ще гарантират мира на Стария континент.