Мъск: Tesla ще продължи да разширява бизнеса си в Китай

Свят
16:59 - 30 Май 2023
2033
Мъск: Tesla ще продължи да разширява бизнеса си в Китай

Китайският външен министър Цин Ган проведе среща с американския милиардер и основател на Tesla Илон Мъск в Пекин. По време на срещата Цин Ган подчерта желанието на Китай да създаде развита бизнес среда за международните компании като Tesla.

"Китайската автомобилна индустрия, използваща нова енергия, има широки перспективи за развитие. Китай ще продължи постоянно да насърчава откритостта на високо равнище и да демонстрира желание за създаване на по-пазарно ориентирана, легализирана и интернационализирана бизнес среда за компании от цял свят, включително Tesla", се казва в изявление на уебсайта на китайското външно министерство.

В изявлението на министерството също така се подчертава, че чрез сътрудничеството с Tesla Китай възнамерява да развива отношенията си с американската страна.

От своя страна Илон Мъск похвали усърдната работа на китайските служители и заяви, че Tesla ще продължи да разширява бизнеса си в Китай.

Китай е вторият по големина пазар след САЩ за Tesla, като един от заводите на компанията работи тук от 2019 г. През четвъртото тримесечие на 2022 г. на китайския пазар са продадени 227 800 електрически и хибридни автомобила Tesla. На Tesla се падат около 11% от китайския пазар на електрически автомобили.