Маскирани цигани пребиха 13-годишно дете

Ромите повалили ученика на земята и няколко минути го ритали като животно

Крими
16:51 - 21 Февруари 2020
2835
Маскирани цигани пребиха 13-годишно дете

Двама маскирани цигани са пребили жестоко 13-годишен ученик в СУ „Христо Ботев“ във Враца, научи ексклузивно агенция BulNews. Сайтът знае имената на замесените в случая, но по етични съображения не ги съобщава.

Около 18,30 часа в четвъртък биячите причакали детето пред дома му, повалили го на земята и няколко минути го ритали като животно. Нападението станало в района на Кооперативния пазар.

Свидетели на побоя подали сигнал на тел. 112 и на местопроизшествието пристигнали полиция и линейка. Пребитият ученик бил закаран в болница, където раните му бил обработени и настанен за лечение. По първоначална информация той е бил изпаднал в безсъзнание, но врачанските лекари овладели тежкото му състояние.

Само за няколко часа криминалистите разкрили извършителите на бруталния побой. Оказало се, че това са двама 17-годишни цигани, които изпълнили поръчка на тяхна приятелка. Така станало ясно, че през деня пребитото момче се скарало със своя съученичка и тя директно го заплашила с побой. Няколко часа по-късно заплахата станала реалност. Извършителите на побоя са арестувани.