Масови арести в Ротердам

75 привърженици на Фейенорд и Унион Берлин бяха задържани след безредици между двете агитки

Спорт
15:24 - 22 Октомври 2021
3724
Масови арести в Ротердам

Полицията в Ротердам арестува 75 души, включително много фенове на Унион Берлин, заради безредици преди мача с Фейенорд от турнира Лига на конференциите в четвъртък.

Според германския клуб напрежението се е създало пред сектора за гостите, тъй като привържениците не са били допускани на стадион "Де Кайп".

От Унион обвиниха полицията в Ротердам, че е използвана прекомерна сила и че голяма част от арестите са напълно неоснователни. В социалните мрежи феновете на Унион казаха, че са били нападнати от агресивни униформени служители.

От полицията контрираха, че 59 от задържаните сами са потърсили саморазправа с фенове на Фейенорд преди мача, който холандците спечелиха с 3:1. Мнението на властите е, че феновете са били готови за насилие. Останалите 16 ареста са заради вандализъм и притежание на пиротехника.

Преди мача имаше и друг инцидент, този път от страна на фенове на Фейенорд, които нападнаха официалната делегация на Унион, в която бе и клубният президент Дирк Цинглер. Според берлинчани полицията е взела прекомерни мерки, тъй като е очаквала ответен удар от страна на феновете на тима, но такъв не е имало.

"Има снимки, на които се виждат ранени хора вследствие на полицейската операция. Това е просто недопустимо", каза пресаташето на Унион Кристиан Арбайт.

В предишния кръг от мачове, когато Унион бе домакин на израелския Макаби Хайфа, отново се стигна до инцидент, като част от феновете на берлинчани бяха обвинени в антисемитизъм.