Масови арести в Стралджа

Общество
13:37 - 20 Април 2023
1865
Масови арести в Стралджа

Петима са задържани при спецакция на полицията в Стралджа. Арестите са за кражби и наркотици, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Ямбол. Извършени са проверки на 20 лица от криминалния контингент.

Проверени са 46 търговски обекта и питейни заведения, 5 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 4 автоморги, сервизи и депа. Установен е търговски обект, работещ без необходимите по закон разрешения. На частен адрес в село Завой е намерено количество дърва за огрев без държавна контролна марка.

Общо 825 лица и 583 моторни превозни средства са проверени по време на операцията. От контролните органи са съставени 12 акта за констатирани различни административни нарушения, 30 протокола, наложени са 122 глоби по фиш.

Полицията е установила извършителите по четири досъдебни производства. Започнати са 7 преписки за предварителна проверка.

Акцията е реализирана от служители на ОДМВР – Ямбол, Зонално жандармерийско управление – Бургас, Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол, Комисия за защита на потребителите – Бургас и Национална агенция за приходите – Бургас и Югоизточното държавно горско предприятие – Сливен.