Масови палежи на коли в София, десетки автомобили пламнаха в различни квартали

Все още не е ясно дали инцидентите са свързани помежду си

Крими
10:32 - 30 Октомври 2019
7252
Масови палежи на коли в София, десетки автомобили пламнаха в различни квартали

Столични криминалисти изясняват обстоятелствата около мистериозна серия палежи на автомобили тази нощ в София, съобщават от пресцентъра на МВР. Среднощен ужас преживяха жителите на кварталите "Хиподрума", "Гевгелийски", "Люлин" и "Гео Милев", където коли пламтяха като факли. Все още не е ясно дали престъпленията са свързани помежду си.

Най-жесток беше погромът в "Хиподрума". Минути след полунощ в полицията е получен сигнал за горящи автомобили, като на място незабавно са изпратени екипи на полиция и пожарна и огънят е погасен. Няма данни за пострадали хора, но при пожара напълно са изгорели три от колите, а други четири, паркирани в близост, са частично обгорели.

Няколко часа по-късно, около 4.30 часа, е съобщено и за запален автомобил в ж.к. „Гевгелийски“. От огъня е опожарен автомобил, засегнати са още три, паркирани в непосредствена близост. Образувани са досъдебни производства.

По едно возило е палнато и в "Люлин" и "Гео Милев". Извършени са огледи на място, предприети са процесуално-следствени действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидентите и издирване на извършителите.

Снимка: Михаела Тодорова, фейсбук