Масови побоища край ковчега на Пеле (ВИДЕА)

Футбол
19:36 - 03 Януари 2023
5878
Масови побоища край ковчега на Пеле (ВИДЕА)

Бразилия се сбогува с една от най-големите футболни легенди Пеле, а в една от най-големите страни в Южна Америка пристигнаха множество високопоставени гости, включително президентът на ФИФА Джани Инфантино, както и бивши съотборници на известния играч.

Не всичко обаче беше мирно и достойно, както се очаква. Стигна се до бой между фенове в шествието, последвало ковчега на легендарния футболист.

Както съобщава порталът Metropoles, феновете на Сантос нападнаха член на най-запалената фен група на Палмейрас Панча Верде, който също дошъл да се сбогува с известния футболист.

Във видеото можете да видите как един фен е повален на земята, а благодарение на бързата намеса на полицията е предотвратено по-нататъшно разрастване на конфликта.

Имаше и протест срещу новия президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва. Той беше тормозен от група фенове на Сантос, когато присъства на поклонението на Пеле във Вила Белмиро.

Видеоклип, циркулиращ в социалните мрежи, показва как много фенове викат "Лула, крадец, мястото ти е в затвора" пред стадион "Урбано Калдейра".