Математик с мрачна прогноза : Гоним Китай по жертви на Covid-19

Новини
08:37 - 13 Ноември 2020
1838
Математик с мрачна прогноза: Гоним Китай по жертви на Covid-19

Жертвите на короназаразата може да стигнат до 3500 до 25 ноември, а до края на месеца 4000. Ще подгоним Китай по смъртност. Тази страховита прогноза направи математикът д-р Лъчезар Томов пред Би Ти Ви. 

Експертът обаче припомни, че в Китай хората са много по-здрави, за разлика от болната ни нация - там болните нямат диабет, нито населението е толкова затлъстяло както у нас, е една от причините според него.

През последните 24 часа починалите у нас са 72 души, като така смъртните случаи вече доближават 2000. 

Преди 1-2 седмици имаше взрив, а сега наблюдаваме известно задържане. Въпреки мерките, които се взеха все още не можем да достигнем платото, защото културата на работа ни е ниска и ходим болни на работа, обясни математикът. И заяви, че децата са невидимия диспечер на вируса, които го предават от училището в офиса. Затварянето на училищата прекъсна тази мрежа но има известно закъснение.

Според Томов в края на ноември вече ще можем да говорим за плато заради мерките. Трябва да се правят и повече тестове, за да се знае реалната картина. даде пример, че в Германия на седмица се тестват 1 млн. души, а според техните експерти са нужни между 2 и 3 млн. теста .