Матю Пери инжектиран с кетамин и в деня на смъртта си

Двама лекари са сред петимата обвинени за смъртта на актьора

Крими
10:12 - 19 Август 2024
1079
Матю Пери инжектиран с кетамин и в деня на смъртта си

Двама лекари са сред петимата обвинени за смъртта на актьора Матю Пери. В хода на разследването е установено, че актьорът вероятно е бил инжектиран най-малко 21 пъти с кетамин през последната седмица от живота си, съобщи „Дейли мейл”.

Прокуратурата в Лос Анджелис обяви, че петимата целенасочено са експлоатирали Пери. Един от тях лично инжектирал кетамин на актьора, включително в деня, в който е починал. 

„Гибелта на Матю Пери през октомври насочи очите на всички към анестетика кетамин, около който в последните години тук се разви цяла индустрия”, заяви журналистът Иво Иванов.

Той обясни, че десетилетия в САЩ кетаминът е бил рекреационен наркотик. Легализиран е за медицински цели преди 5 години.

„Оказа се, че лекува резистентна депресия и постравматични стресови разстройства. Моментално се появиха стотици кетаминови клиники”, заяви Иво Иванов. „Стихийното развитие на тази индустрия, която в момента е 3,5 милиарда долара, предизвика и някои злоупотреби. Защото кетаминът може да предизвика пристрастяване. А това е много опасно лекарство, ако не се взима в болнична обстановка”, обясни журналистът.

Той сподели, че много близък до семейството му човек е получил такава терапия и тя е била изключително успешна, но това е станало в болница.