Маунт: Знам какво е нужно, за да се печелят големи трофеи

Искам да изпитам това чувство с Ман Юнайтед, заяви новото попълнение на червените дяволи

Спорт
13:44 - 05 Юли 2023
1209
Маунт: Знам какво е нужно, за да се печелят големи трофеи

Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Мейсън Маунт заяви, че “червените дяволи” са му предоставили вълнуващо предизвикателство за бъдещето и това го е накарало да вземе решение да напусне Челчи, чийто юноша е. Тимът от “Олд Трафорд” ще плати на лондончани 55 милиона паунда твърда сума плюс още пет под формата на бонуси.

Полузащитникът бе силно желан от наставника на тима Ерик тен Хаг и отказа оферти от няколко други тима от Премиър лийг, за да подпише с 20-кратните шампиони.

“Никога не е лесно да напуснеш клуба, в който си изразснал, но Манчестър Юнайтед ми предостави ново вълнуващо предизвикателство за следващия етап от моята кариера. След като до този момент играех срещу тях, знам колко силен е отборът, към който се присъединявам, и нямам търпение да стана част от групата, чийто стремеж е да бъдат печелени големите трофеи.

Всеки може да види, че клубът направи много големи крачки в развитието си под ръководството на Ерик тен Хаг. След като се срещнах с него и обсъдихме плановете му, не мога да бъда по-развълнуван за бъдещето и съм готов за тежката работа, която се очаква да свършим.

Аз съм изключително амбициозен, защото знам колко е невероятно да печелиш големи трофеи и знам какво е небоходимо за това. Ще дам всичко от себе си, за да изпитам това чувство и с Манчестър Юнайтед,” заяви Маунт пред официалния сайт на новия си клуб.