Мая: Торби с пари летят към ромските квартали, купуват изборите!

Топ
17:33 - 04 Април 2021 (обновена)
12502
Мая: Торби с пари летят към ромските квартали, купуват изборите!

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова алармира, че в последните часове се прави опит от управляващите да манипулират и купят изборите. Тя имала безспорни доказателства за това.

"Опитват се да ни потопят, гласувайте", каза тя на извънреден брифинг. Малко преди нейното изявление стана ясно, че тя и Отровното трио, с които е в коалиция, имат информация за масово купуване на гласове в последните три часа на изборния ден.

Тя директно обвини ВМРО за нагласен вот, като обяви: Не допускайте кражбата на гласовете ни за сметка на воеводската патерица. 

Последните данни даваха предимство на националистите за вход в парламента, но от социологическите справки към 17 часа се вижда, че Мая Манолова и Триото излизат пред ВМРО и печелят над 4 на сто от гласовете. 

"Торби с пари от чекмеджетата на властта се насочват към ромските квартали в София, Пловдив и на други места, за да купуват гласове в последните три часа на изборния ден" - такъв сигнал са подали от "Изправи се! Мутри вън!" до Централната избирателна комисия, прокуратурата и МВР", каза Мая. 

"Нямаше пари за малките фирми, нямаше за децата, за майките, но има за купен и за контролиран вот. Целта е наливане на гласове на управляващите. Целта е воеводската патерица на властта да влезе вместо нас и в последните часове ще се опитат да потопят нашия резултат", добави Манолова. 

Според нея ще бъде направен опит и за подправяне на изборни протоколи и да не се отчитат гласове.