Мая готви яка преса върху ГЕРБ за изборите

Лидерката на "Изправи се.БГ" вкарва 12 хиляди наблюдатели за предстоящия вот

Актуални новини
09:19 - 27 Октомври 2020
4723
Мая готви яка преса върху ГЕРБ за изборите

Ще осигурим наблюдатели във всички 12 хил. секции на територията на цялата страна за парламентарните избори. Ще организираме и паралелно преброяване на резултатите от изборите, които да са обявени онлайн и в реално време. Това е началото на един работен процес, в който обединяваме усилия за съпротива срещу кражбата на вот и изборните манипулации. ГЕРБ и организацията им ограбиха гласовете на столичани на последните местните избори. Това не трябва да се случи и на предстоящите парламентарни избори.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова в предаването на Веселин Дремджиев след полуапокрифната среща за бъдеща коалиция вчера между Отровното трио, нейната организация и хора на Слави Трифонов от партията му "Има такъв народ". 

Проектът "Изправи се.Бг" е отворен и приемаме още граждански организации в нашата партньорска мрежа, която включва граждански организации и инициативни комитети с различни каузи, както и няколко партии – ДБГ, „Волт", Земеделски народен съюз, социалдемократи, Нова алтернатива, движение „ДНЕС" и движението на Татяна Дончева, каза още Манолова.

Опасно е в момента да си опонент на властта, защото автоматично се превръщаш в мишена. Институциите се използват срещу тези, които са се изправили срещу властта, допълни тя.

Хората в страната са мачкани, притискани, изнудвани, репресирани, страх ги е, особено сега в условията на втора вълна от коронавирус. Страхуват се, че ще изгубят работата си и че бизнесът фалира заради липсата на подкрепа, подчерта Манолова.

Тя е категорична, че следващите, които се опитат да повторят поведението на Борисов, ще са изгонени с камъни не след 11 години, а след 11 дни. Нямаме право да предадем доверието на хората - ще се изправим като контрапункт и алтернатива на ГЕРБ, каза още председателят на „Изправи се.БГ"