Мая към Корнелия : Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство

Бившият омбудсман уличи червената шефка в предизборна лъжа

Политика
17:50 - 12 Февруари 2021
4469
Мая към Корнелия: Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство

Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство, а е дълг на депутатите. Гражданската платформа Изправи се.БГ не е канена на среща за честни избори от г-жа Нинова. Вече съобщихме това. Така лидерът на новосформираната предизборна коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" Мая Манолова обвини в лъжа председателката на БСП. 

Малко след като Нинова каза, че тя не се е отзовала на поканата, отправена й от "Позитано" 20, бившата омбудсманка разкри, че ако Нинова е искала действително честни избори и видеонаблюдение на целия процес, е щяла да внесе предложения за поправки в Закона за извънредното положение, а не в Изборния кодекс. 

"Разликата е в това, че законът съвсем скоро се промени, а кодексът няма да се отвори. Лидерът на БСП го знае прекрасно и е учудваща ядосаната й реакция днес", обясни Манолова. 

"Докато днес сме в Мъглиж, където нашият кандидат за кмет се изправя срещу тези на Борисов и Нинова, се питаме защо 4 години не стигнах на председателя на БСП да се пребори за честни избори?", пита тя. Lupa.bg ви информира още преди дни, че там вместо общ фронт срещу ГЕРБ, БСП е решила да участва самостоятелно, без да прави съюз с останалите опозиционни сили. 

"Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство. Това дори не е борба. Това е задължение на партиите в парламента и на всеки политик. Дълг към обикновените хора - десни, леви, земеделци, партийни и непартийни", коментира още Манолова.