Мая кара Бойко да спре бонусите в КРС

Борисов се криел зад полите на депутатките, убедена е бившата народна избраничка

Политика
19:41 - 13 Август 2020
1905
Мая кара Бойко да спре бонусите в КРС

Председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова призова премиерът Бойко Борисов незабавно да върне бонусите, които председателят на Комисията за регулиране на съобщенията е дал на себе си и на служителите там.

Това Манолова направи с живо включване във Фейсбук по повод информацията, че председателят на КРС си е определил и платил 20 хиляди лева бонус за 2020 г., от които 6 хиляди лв. работна заплата.

"Борисов следва да отговори на въпроса защо служителите на КРС начело с председателя, който си е дал бонус от 20 хиляди лева, са си раздали такива бонуси? На фона на кризата - 20 хиляди лева бонуси?!", коментира Манолова и добави, че шефът на КРС се назначава с Решение на Министерския съвет и отговорността е на премиера Борисов.

ЮЗащо членовете на ЦИК, за добре свършената работа и фалшификациите на местните избори, си раздадоха бонуси по 22 хиляди лева, а на пенсионерите се подхвърлиха по 50 лева", попита още Манолова.

Манолова отново се закани да има ревизия на управлението и направените от Борисов разходи и заяви, че само за времето на протестите - малко над един месец - правителството на Бойко Борисов е изхарчило над 2,4 млрд. лева, в това число и новия заем.
 
"Нов заем от 1 млрд. лева първо нямаше да се тегли, а седмица по-късно се оказа, че ще се тегли, при положение, че от стария заем от 1 млрд. лева са изхарчени едва 200 млн. лв.", заяви екс омбудсманът.

"Защо само до 6 % до българските фирми стигна помощта по мярката 60/40, а в Европа този процент е вече 30-35 %? Защо от обещаните 210 млн. лв. за микрокредитиране на малките фирми, само 30 млн. лв. стигнаха до малките фирми - и тук процентът е под 5 %? Защо от така рекламираната помощ от нисколихвени кредити от ББР, само 9 млн. лв. бяха дадени на фирми и то без преференциални условия и ниски лихви и пак на фирми, близки до властта? Защо помощта стига до фирмите на Домусчиев, Ковачки, Вълка, Пеевски, "орлетата", "котараците" и приближения на Борисов кръг, а не стига до нормалния, реалния бизнес?, пита още тя. И нахока Борисов, че се криел зад полите на депутатките днес поради проваленото пленарно заседание, на което премиерът трябваше да бъде изслушан.