Мая Ма. не дава да плащаме парно, вода, ток и газ

След 2 октомври ще предложим в Народното събрание държавата да поеме увеличението в сметките на потребителите, хвали се дружката на Васил Божков

Политика
21:27 - 01 Септември 2022
4941
Мая Ма. не дава да плащаме парно, вода, ток и газ

Преди седмица Изправи се България стартираха кампанията си „Не плащай“ срещу изравнителните сметки за парно, които според формацията са неразгадаеми като судоку и поискаха ревизията им заедно с проверка на столичното парно и на топлинните счетоводители.

Само дни по-късно от министерството на финансите излязоха със становище, с което потвърждават нередности в изравнителните сметки заради начисленото им 20% ДДС вместо законовите 9%.

Заради тези нередности Мая Манолова, лидер на Изправи се България, призова гражданите:

„Не плащайте, уважаеми граждани, до 14 септември сметките си за парно. До тогава следва да бъдат издадени новите фактури с коригираните дължими суми към Топлофикациите. Става дума за неоснователно обогатяване на Топлофикация за милиони левове, което ще предизвика серия от дела. Хората ще си търсят надвзетите суми.“

В началото на седмицата и от Топлофикация признаха, че ще издадат нови фактури с намалено ДДС за гражданите си, намалявайки цената им за хората с 11%.

От Изправи се България, обаче, нямат намерение да спрат дотук и изразиха намерение да развият кампанията не плащай във времето и за други сметки.

„След 2 октомври ще предложим в Народното събрание държавата да поеме увеличението в сметките на потребителите. След 2 октомври с работещ парламент държавата няма да има оправдание да не поеме увеличението на сметките, за което няма да плащат редовите граждани“, заяви Манолова.