Мая Ма.: Петков подцени ГЕРБ и ДПС, Минчев е първата жертва

Политика
16:01 - 16 Юни 2022
2745
Мая Ма.: Петков подцени ГЕРБ и ДПС, Минчев е първата жертва

Никола Минчев стана изкупителна жертва на грешката на премиера Петков. А тя беше, че Петков подцени ГЕРБ и ДПС. А не трябваше. Минчев е само първата жертва, която Петков ще даде, за да спаси правителството. ИТН направи историческа грешка като инициира отстраняването на Минчев и направи мнозинство с ГЕРБ, ДПС и Възраждане.

Те загубиха моралния си компас. Ако изобщо са го имали. От партиите на промяната, избрани в НС, всяка една подведе избирателите си. Така 47-ото НС се изчерпа морално за българските граждани. ПП и Петков днес не можаха да защитят каузата на промяната. Нито Минчев.

Жалко, но и поучително за тези, които им се предовериха. Срещу ГЕРБ и ДПС трябват не приказки, а опитни бойци, подготвени за битка срещу наистина страшни врагове. Днешната грешка на Петков и неговото безсилие ще костват много скъпо на съдбата на България, защото отвориха вратата на задкулисието към властта. Мрачните времена имат шанс да се върнат.

Само избори и мобилизация на хората могат да оправят това, което политиците от ПП и управляващата коалиция днес съдбоносно проиграха. Кураж! Няма да позволим връщането на ГЕРБ и ДПС. България е над всичко! Никола Минчев беше добър председател на НС.

Мая Манолова, фейсбук