Мая Манолова: Борисов се готви да удължи мандата си с 2 месеца

Политика
16:33 - 24 Юни 2020
2258
Мая Манолова: Борисов се готви да удължи мандата си с 2 месеца

Борисов се готви да удължи мандата на този парламент и на правителството с още два месеца - със срока на наложеното извънредно положение в страната. Това е повече от тревожно намерение.

За това алармира председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Русе, като се позова на изказване на министър.

"Това означава да се удължи мандата на правителството, който изтича в края на март, с още два месеца и да се създаде прецедент, в случай че се наложи отново през есента или зимата.

Това е непочтено намерение на властта да се задържи максимално дълго на всяка цена, като прегази конституционните процедури и текстовете в българската Конституция. Това ще е първият случай, в който парламентът да си удължава конституционно определен мандат", възмути се Манолова. 

Междувременно председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че на 15 юли ще подкрепи превозвачите от Русе, които организират протест с искане за отмяна на тол системата и за връщане на винетките. Освен това тя ще подкрепи и колективните искове на шофьорите.

Манолова призова министрите на транспорта и на вътрешните работи да отидат на Дунав мост, за да видят проблемите на превозвачите, които чакат на опашки по 10-15 километра.