Мая Манолова обяви лоша новина за Корнелия

Политика
19:39 - 25 Януари 2023
9925
Мая Манолова обяви лоша новина за Корнелия

Ние сме обединеното ляво, което няма при никакви условия да е в колаборация с ГЕРБ, ДПС и никога няма да е във война с президента Радев, заяви лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова.

''БСП се е превърнала в заложник на партийната кариера на Корнелия Нинова. България има нужда от левица, при която клиентилизмът и авторитарните начини на партийно управление да останат в миналото. Левица, която няма да води братоубийствена война срещу президента. Това е самоунищожителна война, в която редовите социалисти не участват, води я ръководството", допълни Манолова.

''Ново ляво обединение ще има. Ще имаме общи листи на предстоящите избори. За следващите местни ще се влеем в единен ляв политически субект. Лявото обединение, в него ще се включат интелектуалци, очаквам и много социалисти, които не са съгласни с линията, която провежда Нинова и шлейфа около нея. Също и онези честни хора вляво, които искат истинска и силна левица, която да защитава работещите хора и уязвимите в България", обяви Манолова лошата новина за социалистите около Нинова.

''Само за 5 години партията под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в лесно заобиколим фактор, който се използва като патерица и от статуквото", уточни още Манолова.