Мая Манолова остава единствена за кандидат-кмет на БСП?

Костадин Паскалев се отказа от битката на левицата за столицата

Актуални новини
09:58 - 01 Август 2019
4144
Мая Манолова остава единствена за кандидат-кмет на БСП?

Омбудсманът Мая Манолова може да остане единственият кандидат на левицата за кмет на София. Такъв сценарий се разкри пред БСП след като един от досегашните основни претенденти за изборите наесен Костадин Паскалев обяви, че се отказва от номинация. 

"100% аз няма да бъда кандидат на БСП за кмет на София, защото смятам, че  в обществото няма достатъчно енергия, за да се говори за нови политики в местната власт, които да бъдат споделени от повече политически сили", заяви екскметът на Благоевград в ефира на Би Ти Ви. 

Според Паскалев е време Манолова да обяви решението си при положение, че е натрупала голяма популярност. 

Иначе той коментира, че новият начин на финансиране на партиите представлявал симулация на демократичен процес. Очевидно трябва да се направят промени в Закона за политическите партии.

Костадин Паскалев съвсем лаконично коментира и случващото се в БСП преди местните избори: "Диалогът в БСП се надявам да мине на принципна основа, а не на личностна. Не бих правил прогнози как ще се представим на местините избори, но направихме нещо позитивно - приехме платформа, в която ясно са дефинираните политиките на БСП".