Мая Манолова: Президентът да насрочи дата за изборите!

Актуални новини
13:50 - 28 Ноември 2020
4477
Мая Манолова: Президентът да насрочи дата за изборите!

"Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за да се прекратят опитите на Борисов и ГЕРБ да останат още един ден, един месец и едно извънредно положение на власт". 

За това апелира лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в ефира на БНТ. 

"Борисов прави опити да отложи изборите, а правителствените клакьори вече го прокламират публично за края на май 2021 г.

Всички тези опити на Борисов да използва здравната криза, за да реши партийно-политическата си криза, трябва да бъдат пресечни", коментира още Манолова. 

На въпрос на водещия за мнението на председателя на ДСБ, че Манолова и Слави Трифонов са естествени партньори в едно обединение срещу Борисов,

Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов.

"Става дума за обединение на субектите, които искат демокрация и нормална държава. То би гарантирало националния интерес за демонтирането на Бойко Борисов и неговия модел от властта. Борисов бе възможен във властта именно заради липсата на обединение", допълни Манолова.

Тя припомни, че на местните избори в София е получила подкрепата и на десни хора, недоволни от модела на ГЕРБ в столицата, а тя самата е призовала да се гласува за осемте десни районни кмета, подкрепата ѝ за които е подпомогнала избирането им. "В София постигнахме такова обединение, смятам че е възможно и в национален план", вярва Мая Манолова.

Тя бе категорична, че Бюджет 2021 е официализирано „купуване на гласове“

и даде за пример добавките от 50 лв. към пенсиите, които ще са до края на март 2021 г. и ваучерите за храна за социално слаби, които ще се получават само един месец. Всички мерки са със срок около изборите, подчерта Манолова.