Мая Манолова: Протестиращите трябва да бъдат в парламента

Общество
15:58 - 14 Юли 2020
1569
Мая Манолова: Протестиращите трябва да бъдат в парламента

Участвам в протестите срещу правителството в качеството си на гражданин, а не като председател на партия. Би следвало да подкрепим децата си. Сега някои от полицаите пребиват децата ни на протеста. 

Това заяви председателят на гражданската инициатива „Изправи се.Бг” Мая Манолова пред БиТиВи. Тя подчерта, че този протест наистина е вдъхновяващ, защото на него са младите и активните. "Там е бъдещето", посочи тя. 

"Трябва да им дадем възможност след този протест те да влязат в парламента. Те да бъдат хората, които да променят България. Сега някои от полицаите пребиват децата ни на протеста. Репресират ги. Тази енергия е бъдещето”, коментира още Манолова.

Тя настоя всички политически лидери, които сега се опитват да „яхнат” протеста, да декларират, че в бъдещ парламент няма да участват в коалиция с Борисов.

„Бъдещите политици, хората, които могат да извадят България, са на площада днес. Просто те не трябва да казват и този път „политиката е мръсна дума, няма да се занимаваме. Напротив, надеждата ни е в тези хора. Това е различното. Трябва да им бъде дадена възможност да издърпат България. Децата ни! 20, 30, 40-годишните, които сега са на улицата”, добави Мая Манолова.